torsdag 22 november 2012

Som att tala för döva öron...

(när man inte känner att man kan vara trygg vid arbetslöshet så...)

...sprider sig en känsla av otrygghet och dito olust inför det som kommer när man blir av med sitt arbete eller blir sjukskriven under en längre period. Det är något som jag kan se och framför allt höra när det diskuteras ute på valfri plats i vårt avlånga land, och att det lätt glider in på det som Sverigedemokraterna förstås vill att det ska handla om.

Ett Vi och ett Dem, där Dem är något som är till skada för Sverige och det svenska samhället, i det läget står förståsigpåarna på bl a de ledande tidningarnas ledarredaktioner i frontlinjen för en mosa SD och skam belägga SD-väljare linje som ingalunda gör att det blir bättre tvärtom. Det är som om man inte begriper var kampen egentligen står, Johan Westerholm skriver:
Pettersson, Lindberg och Sahlin bör, om några, vara väl medvetna att varje väljares röst 2014 kommer behövas för att ett mitten-vänsteralternativ ska kunna bryta trenden. Att kampen mot ökad otrygghet, en otrygghet som föder främlingsfientlighet, står mot Alliansen. SD har i detta en marginell roll i orsakssambanden. De är bara ett resultat av två otydliga alternativ varav det ena, Alliansen, visat sig direkt ovilliga att ens försöka förstå orsakssambanden. Så därför faller jag in i samma angreppssätt som Carin Pettersson men med en annan vinkel: När skall ledarredaktionerna förstå var kampen står? Dagens prestation från de som vill göra anspråk på att stå i första ledet imponerar inte. Snarare låter de fortfarande som de har ett hack i skivan.
Ja eller som att tala för döva öron det är tror jag den femte gången i ordningen som jag berör detta ämne utifrån den analys av samhället som jag ständigt gör och som även Westerholm och Peter Högberg utgår ifrån. Det är en anda av misstänksamhet och misstro i samhället, som bit för bit växer och det pyr oroväckande vilket inte alls berörs i någon större utsträckning av förståsigpåarna.

Det som oroar mig och borde göra det på ledarredaktionerna, är det som jag kan ta del av i de samtal som sker bl a i bibliotekens tidningshörnor/rum. Det är hårresande i många fall, men så ser det ut i Sverige idag och SD vet hur de ska utnyttja detta. Därför är det minst sagt frapperande att det inte har sjunkit in hos dem som säger sig stå upp för ett Sverige utan Vi och Dem. Snacka om att tala för döva öron...

Rekommenderad läsning: Martin Moberg 1 om ett allt kallare Sverige, 2 om att jo SD använder sig av de ökande klyftorna..., 3 om att våga fokusera på det som göder SD..., 4 om att det går inte att sopa den rådande samhällsutvecklingen under mattan..., Staffan Lindström om sånt som gör mig arg..., Annarkia om Sverigedemokraternas rasism i orubbat bo..., Inte rasist men om att SD stödjer antimuslimsk tidning..., Veronica Palm om att svinga järnrör är inte "typiskt svenskt"..., fler blogginlägg på socialdemokratiska programkommissionens blogg, Netroots, Politometern, Bloggar.se

Rekommenderad medialäsning: Ab 1, 2, DN

Intressant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...