måndag 16 april 2012

Ytterst låg(m)äld Borg i Agenda igår och idag...


Igår kväll såg jag på SVT:s Agenda och där medverkade bl a finansminister Anders Borg (m) som idag på förmiddagen ska vandra till riksdagen med den nådiga luntan eller som den också kallas regeringens vårproposition. Det är en budget som är ytterst lågmäld har medierna beskrivit den som och det är en analys som jag kan skriva under på. Men jag gör det utifrån aspekten att det är ett symptom i raden på att den moderatledda minoritetsregeringen har nått till vägs ände.

Ja man har inget mer att komma med i form av politiska förslag nu när skatterna har sänkt med drygt 105 miljarder så är Lattjo Lajban lådan ekande tom men vad värre är när så arbetslösheten sticker iväg uppåt åtta procent så tas det inget politiskt ansvar för det. Istället skyller Borg ifrån sig på den finansiella oron, som finns i ett flertal europeiska länder och att vi har det så bra i Sverige så.....mmm just det med en massarbetslöshet på styvt åtta procent, en massarbetslöshet som dessutom är på väg uppåt visst har vi det jättebra där fas 3:arna blir fler och fler samt att jobben inte blir det.

Idag presenterar alltså Borg den moderatledda minoritetsregeringens tomma budget och mycket talar för att det blir två saker som kommer att dominera; dels att vi har det bättre här än på andra ställen och dels att finanskrisen kan komma tillbaka och hur riktigt hemsk den är. Sådant imponerar inte överhuvudtaget hör ni, Fredrik Reinfeldt och Anders Borg inte ett dyft faktiskt, så var f*n är er politik för att skapa fler och juste jobb...??

Vårproppen i sin helhet kan du läsa här (varning för tunn och innehållslös nådig lunta)

Bloggat: Veronica Palm om är det inte pinsamt låg ambitionsnivå?, Ola Möller om Borgs vinnande stil oavsett vad han hittar på, Peter Johansson om en svarslös och passiv Borg som tappade glorian i Agenda, Alliansfritt Sverige om arbetslinjen som inte fungerar - soppköerna är tillbaka, Unionen Opinion om att investera i kunskap och kompetens, Peter Andersson om en vårbudget som blev en utredningsförteckning, Roger Jönsson om vårbudgeten som komma skall idag, Peter Högberg om att Borg liknar GP, Thomas Böhlmark om Borgs förträfflighet, Annarkia om en helg med bl a medvind för S, Helga von Pitbull om en ny kursdag i ett fas 3 projekt, Nemokrati om Hatt&Borgs förslag som leder till "tyst massmord" och fortsatta "brott mot mänskligheten", fler blogginlägg på Netroots, Politometern, Bloggar.se

Media: SACO, Unionen, Sydöstran, Dala-demokraten 1, 2, Värmlands folkblad, Ab 1, 2, Västerbottens folkblad, SvD 1, 2, 3, DN 1, 2, 3, 4, 5, SVT 1, 2, Folkbladet, Expr 1, 2, SvD, Dagbladet 1, 2, SR 1, 2, Arbetarbladet, Länstidningen, Norrländska socialdemokraten 1, 2, 3

Intressant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...