fredag 16 mars 2012

Vad har egentligen hänt med ambulansverksamheten i Region Skåne?

(illustration: Robert Nyberg)

Jag har läst ett inlägg, som Socialdemokraterna i Region Skåne har skrivit och som handlar om den sjukvårdspolitik som den styrande högern där driver och som sannerligen är värd att risas ordentligt. För en tid sedan gick den ambulansentreprenör, som det numera heter då regionen inte själv har ambulansorganisationen inom sin egen organisation, helt sonika i konkurs och Region Skåne stod utan någon ambulansverksamhet något som måste finnas där av patientsäkerhetsskäl om inte annat. Då fick Falck direkt förfrågan om att överta ambulansverksamheten och i samband med det så sjabblades det än mer vilket S i Region Skåne riktar berättigad kritik mot:
– Tjänstemännen i Region Skåne behandlar ambulanssituationen i Region Skåne som den allvarliga och växande kris detta är. Men de borgerliga politiker som är ytterst ansvariga för att situationen överhuvudtaget uppkommit gömmer sig. Det är rent ut sagt fegt, säger Rikard Larsson (S). – Det framkommer allt mer besvärande fakta för hur privatiseringen av ambulanssjukvården i Skåne skett. Uppenbarligen saknas beredskap för hur Region Skåne ska agera i en krissituation som denna när den borgerliga majoriteten valt att leka affär med den livsviktiga ambulansverksamheten. Att ha ansvar för sjukvården i Region Skåne innebär ansvar över människors liv och hälsa. Därför vill jag nu veta om den borgerliga majoriteten kan tänka sig ideologisk besinning och istället sätta skåningarnas säkerhet främst genom att Region Skåne tar tillbaka driften för ambulanserna i egen regi, säger Rikard Larsson (S).
Det är sannerligen en sjuk sjukvårdspolitik, som jag som närbelägen granne kan bevittna och som tyvärr går ut över Region Skånes invånare. Det mest logiska vore om ambulansverksamheten precis som Rikard Larsson (s) tar fasta på åter blev en del av regionens egna organisation. Men frågan är om det blir så, för borgeriet är så betuttade i att konkurrensutsätta/privatisera all offentlig driven verksamhet. När jag försöker summera tankarna kring det sjukvårdsmoras, som nu alltså har resulterat i ett totalt ambulanskaos i ett av Sveriges mest tätbefolkade regioner, blir följande satiriska melodi signerad Galenskaparna & After Shave faktiskt spot on för det är sannerligen sjukt:Bloggat: Ola Möller om storhetsvansinne, kokain och lässvårigheter, Alliansfritt Sverige om att KD vänder barnfattigdomen mot M, Mediebruset om att så framställs kvinnor i media, Tord Oscarsson om att det ska vara utbildning och inte sänkta löner för ungdomarna, fler blogginlägg på Netroots, Politometern, Bloggar.se

Media: SVT 1, 2, HD 1, 2

Intressant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...