tisdag 25 oktober 2011

Historieförfalskningen fortsätter från (m):s sida - nu om rösträttens införande...Jag läste för en fem minuter sedan på SVT Text att moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten hade gjort en pudel och direkt fångade rubriken mitt intresse så jag läste vidare. Det visade sig nämligen vara så att Arkelsten slängt ur sig att moderaterna hade stått på barrikaderna för att den allmänna och fria rösträtten skulle införas i Sverige när det förra seklet var ungt och jag trodde inte att det var sant. Vad f*n säger Arkelsten men framför allt vad säger partiledaren Fredrik Reinfeldt om det som pågår? Men det blir värre för detta står med i moderaternas idéprogram och är långt mer allvarligt att det satts på pränt i ett dokument av en partistämma som borde varit mer på alerten istället för att utan att reagera över historieförfalskningar rösta igenom det hela. Jag har liksom Roger Jönsson svårt att tro på att Arkelsten själv kommer på sådana grava historieförfalskningar till uttalanden först om kampen mot apartheid i Sydafrika och nu alltså om rösträtten:
Nu ska vi komma ihåg att Sofia Arkelsten inte har skrivit det idéprogram där en rad felaktigheter om svensk 1900-tals historia finns med själv. Det här är förankrat ända upp till Fredrik Reinfeldt. Han har varit med och godkänt detta som den moderata kongressen utan att blinka svalde med hull och hår, utan kritik. Det är att verkligen vara ett historielöst parti som bara hungrar efter att sitta vid maktens köttgrytor och dela upp köttbitarna mellan sig. En del kanske vill skaka av sig det hela och tycker att det gör väl inte så mycket och varför väsnas man så mycket. Det är att bara korrigera sig och sedan gå vidare. Fullt så enkelt är det inte. Det går inte att vifta bort det hela som ett slarv eller omedvetet misstag. Moderaternas idéprogram innehåller felaktigheter som har medvetet skrivits dit. Sofia Arkelstens uttalande är också i linje med detta.
Jag rekommenderar mycket varmt att Reinfeldt, Arkelsten och Schlingmann samt alla moderata bloggare läser Sebastian Stenholms eminenta inlägg om hur den moderata historien av envetet motstånd mot alla de välfärds och rösträttsreformer de facto ser ut samt icke att förglömma hur man från moderaternas sida inte stod på apartheidmotståndets sida. Och går inte det för sig så rekommenderar jag följande youtube-klipp, ja det är verkligen dags att sluta med den pinsamma och urdåliga historieförfalskning som moderaterna ägnar sig åt i sin iver att bli statsbärande eller samhällsbärande som Reinfeldt nu vill att moderaterna ska bli. Frågan är bara om finns det mer historieförfalskning i idéprogrammet månne? Dessutom verkar som om media nu har vaknat och insett vad det är moderaterna försöker att komma undan med något som sedermera upptäckts...Bloggat: Marika Lindgren Åsbrink om Anna och rösträtten (läs!!), Annika Högberg om lite minnesträning idag, Peter Johansson om att moderaterna förminskar de som kämpade för svensk demokrati, Heléne Björklund om att Arkelsten har en del att förklara, Anders Svensson om hur det faktiskt såg ut 1902, Peter Johansson om att Arkelsten klampar runt i rösträttsklaveret, HBT-sossen om ett tips till Dan Brown om ämnet till en ny bok, Alliansfritt Sverige om Arkelsten som försöker historieförfalska - åker fast, Peter Andersson om fler skarpa protester mot moderaternas historieförfalskningar, Jonas Sjöstedt om att moderaterna skriver (om) historien, Möjligheterna(s) Vilhelmina om moderaternas historieförfalskningar, Makthavare om moderaterna och rösträtten, Tokmoderaten om att glo bakåt eller framåt, Peter Weiderud om en moderat historierevision, Michael Granstedt om här är din historia Arkelsten, Peter Högberg om när ordens strid stod på fältet, fler blogginlägg på Netroots, Politometern, Bloggar.se

Media: Folkbladet, Folket, DD, Karlskoga Kuriren, Gotlands folkblad, Ab 1, 2, 3, Expr, SVT, DN, SvD

Intressant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...