söndag 5 juni 2011

Så raseras Vänsterpartiets förtroendekapital på Simon Fors sätt...Det har blåst upp till en riktig storm runt vänsterpartisten Simon Fors, som har fällt sådana motbjudande och uppseendeväckande uttalanden att man knappt kan tro att han står bakom det demokratiska styrelseskick som vi har. Att twittra om att inga moderater förtjänar något annat än bly med mera ger mig kalla kårar av obehag, det får mig att undra om Fors verkligen har klart för sig spelreglerna för politiskt engagemang. För oavsett vad man tycker om sina politiska meningsmotståndare finns det en grundläggande regel som inte får överträdas vilket bland andra Peter Johansson tar fasta på:
Hur ska Vänsterpartiet med någon form av trovärdighet kunna agera mot det politiska våld som utövas av högerextremister, när de själva har en företrädare som anser att moderater förtjänar bly. Hur ska Vänsterpartiet kunna stödja pressfríhet i totalitära stater när de har en företrädare som anser att misshagliga svenska journalister ska avrättas? Vänsterpartiets gruppledare i Pajala tar i NSD avstånd från Fors uttalanden, men den avgörande frågan hänger i luften.”Kan Simon Fors fortsätta representera Vänsterpartiet?
Jag vill mena att det kan Fors inte göra, ty det handlar om så mycket mer än tramsiga uttalanden det rör sig om hot om dödligt våld och det är enligt Brottsbalken straffbart med åtminstone böter i utgångsläget. Så nu ligger bollen hos vänsterpartiet och dess ledning med Lars Ohly och Anki Ahlsten i spetsen, frågan som jag tror att många oberoende partitillhörighet ställer sig är: De mycket bisarra och motbjudande uttalanden, som Simon Fors har fällt är de förenliga med skrivningarna i ert partiprogram och med den grundlag som Sveriges styrelseskick vilar på?? För som det är nu går det inte att ha det, Ohly...

Bloggat: Johan Westerholm om demokrati och dödshot, Thomas Böhlmark om att Simon Fors agerande hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle, Tokmoderaten om en söndagsskröna om socialismens avarter, Mikael Persson om att Fors och Bali har samma beteende, Alliansfritt Sverige om det här med att RT:a sverigedemokrater, fler blogginlägg på Öppna kriskommissionen, Netroots, Politometern, Bloggar.se

Media: Expr, DN

Intressant?

2 kommentarer:

  1. Bravo Martin! De tillfällen då vi drar samma politiska slutsatser är lätträknade, men när vi gör det så landar vi demokratiskt helt rätt!

    SvaraRadera
  2. Ja jag instämmer med dig Fredrik klockren kommentar :-)

    // Martin

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...