söndag 5 juni 2011

Ökad frihet á la moderaterna, för de som redan har mest vill säga...

(illustration: Robert Nyberg)

Jag har så efter ett litet lunchuppehåll läst ett blogginlägg som Kent Persson (m) har skrivit och han hyllar den förda politiken med stora skattesänkningar till de som redan har mest för det ger ökad frihet samt att detta går hand i hand med ökad trygghet (!). Ja sicket gallimattias, det borde stå klart för vem som helst förutom för Persson och resten av den samlade högern, att göder man de allra rikaste med ännu mer skattesänkningar i alla dess former och varianter samt låter notan för detta gå till de som redan har det j*vligt ställt redan; då ökar vare sig friheten eller tryggheten förutom för de allra rikaste då förstås. Men på sikt kommer de negativa följderna av detta i kapp också de rika, som just nu åtnjuter allra mest nytta av högerpolitiken. Jag läser så Eva Hillén Ahlström, som gör en lysande analys av Kents hyllningsinlägg till den moderatstyrda minoritetsregeringens politik:
Vems frihet, skriver Kent Persson om?

Inte om sjuka som utförsäkrats. Inte om sjuka som får avslag på sjukpenning med hänvisning till Arbetsförmedlingen men där avvisas på grund av att de är för sjuka för att stå till arbetsmarknadens förfogande. Inte om sjuka nollplacerade. Inte om arbetslösa med låg eller ingen ersättning från a-kassa. Inte om arbetslösa i Fas 3. Inte om dem som är beroende av socialbidrag. Inte om alla de fattiga barnen i dessa familjer. Läs barnfattigbloggen, Kent Persson!

Nej, Kent Perssons text handlar inte om dem som aktivt ställs utanför samhället. Politik spelar nämligen roll. Stor roll och det gör skillnad beroende på vem som styr. Precis så är det! Läs barnfattigbloggen, Kent Persson!

Politik är nämligen så mycket mer än skattesänkningar. Den handlar om solidaritet och jämlikhet. Utan dessa begrepp kan aldrig frihet uppnås, inte heller ett aktivt demokratiskt deltagande. Frihet och demokrati kostar pengar ur den egna plånboken. Är den tom finns ingen frihet. Inte ens för deltagande i den demokratiska processen. Den fattige har dessutom fullt upp med att försöka överleva. Läs barnfattigbloggen, Kent Persson!
Ja jag kan bara hålla med Eva och jag hoppas verkligen att Kent surfar in på barnfattigbloggen och sedan ställer sig frågan är det verkligen så att stora skattesänkningar som de allra rikaste roffar åt sig lejonparten av är vägen mot ett Sverige där friheten och tryggheten ökar för alla oberoende socioekonomisk bakgrund? Handen på hjärtat, tror ni borgare själva på att den vägen som ni så hängivet redan beträtt och ämnar fortsätta med att beträda leder fram till att vi får ett mer sammanhållet och fritt Sverige? Jag läser dessutom om att det kommer fler stolliga skattesänkarförslag från (c), som frenetiskt kämpar för att hålla sig kvar i riksdagen som om fler skattesänkningar skulle göra skillnad till centerns fördel. Nej högern har bara en sak att komma med och det bygger inte Sverige vare sig friare eller tryggare, Kent...

Bloggat: Ola Möller om go go centerpartiet, Leine Johansson om stackars Annie Johansson (c), Barnfattigbloggen som Kent och alla andra skattesänkarälskande moderater verkligen borde läsa, Jinge om att vi hånskrattar åt Reinfeldt, fler blogginlägg på Öppna kriskommissionen, Netroots, Politometern, Bloggar.se

Media: DN, NT, Corren, SVT, VT, Skånskan, SvD, HP, NSK, Nyheterna 1, 2, Affärsliv, SN, LT, BL

Intressant?

1 kommentar:

  1. Barnfattigbloggen? Bloggen där det gnälls om "fattigdom" pga att man inte har råd med senaste iPhonen och utlandssemestrar? Ja, jag har läst lite på den och om syftet med den var att väcka sympati för att jag ska behöva betala ännu mer i skatt så att de som lever på bidrag ska få ännu högre bidrag så fungerade det dåligt på mig och många andra som läst den att döma av kommentarerna på flera av blogginläggen där.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...