måndag 7 februari 2011

Opinion(s)mätningar i all ära, men vi har en bestående (m)assarbetslöshet...Opinionsläget det förändras hela tiden och jag ser de mätningar som kommer lite då och då som tendens indikatorer då valresultatet vart fjärde år är det som det gäller att vinna. Så när jag läser om att det idag har presenterats en opinionsmätning i Expressen och som visar på att den moderatstyrda minoritetsregeringen har en del att fundera över samt att den samlade rödgröna oppositionen knappar in, kan jag säga att jo det är glädjande men....det finns en hel del annat som jag just nu finner vara viktigare och som Peter Johansson tar upp. Vi står i princip redan med att vi har en massarbetslöshet och en brist på arbetskraft på en och samma gång; det har sin grund i att den moderatstyrda minoritetsregeringen valt att inte satsa på att ge de arbetslösa det som ger större chans till ett nytt arbete i e arbetsmarknadsutbildning. För ska Sverige klara av de stora utmaningar som redan är här eller är på väg måste vi investera i det som ger fler och varaktiga jobb; Roger Jönsson skriver:
Sverige är utsatt för den globala konkurrens, vilket Katrine Kielos på ett mycket bra sätt lyfter fram. I detta läget är det mer satsningar som behöver göras som gör att vi står rustade inför nästa kris som kommer att dyka upp. Investeringar i vår egen ekonomi för att på det sättet klara av den globala konkurrensen och de utmaningar och möjligheter som kommer att komma är det bästa som vi kan göra. Då sjunker arbetslösheten, antalet arbetstillfällen ökar och alla får förbättrad ekonomi. Är det inte dags att satsa?
Den frågan bollar jag med varm hand över till statsminister Fredrik Reinfeldt (m) och arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (m). För jag hoppas trots allt att de inser att enbart stora och ofinansierade skattesänkningar leder inte till fler och varaktiga jobb eller till ett samhälle som står starkt inför det som komma skall ty hoppet är det sista som överger en heter det.....

Bloggat: Annika Högberg om att locka riktigt många väljare, Alliansfritt Sverige om att kd under strecket och c på, Tord Oscarsson om att vi ska tala om politikens innehåll, Peter Andersson om vardagsslitet i den politiska verkstaden, fler blogginlägg på Öppna kriskommissionen, Netroots, Politometern, Bloggar.se

Media: DN, SvD, Expr 1, 2

Intressant?

1 kommentar:

 1. Ofinansierade skattesänkningar är vare sig bättre eller sämre än att försöka stimulera ekonomin genom att underbalansera budgeten på andra sätt.

  Skattesänkningar har fördelen av att det är lätt att höja skatten igen (det borde S veta allt om) det är däremot svårt att dra ner offentliga utgifter.

  Jag läser din blogg ganska ofta. Du ser många förbättringsmöjligheter i det svenska samhället men du är otydlig med hur de problem du belyser hänger ihop med den politik S står för. Nu syftar jag på politiken inte retoriken.

  Skapa fler jobb netto är både lätt och svårt. I yrken där det inte råder någon brist på lämpliga sökanden skulle vi kunna sänka arbetstiden om vi accepterade en viss lönesänkning. (Det är "om" som gör det svårt)

  Hindren för att skapa nya jobb netto handlar mycket om att det finns annat vi prioriterar högre men som vi inte vill tala högt om och det gäller över hela den politiska skalan. Inte så att vi alla prioriterar på samma sätt men alla har vi sådant som vi prioriterar högre än fler arbetstillfällen netto.

  Innan vi har gjort klart för oss vilka våra prioriteringar verkligen är så blir det svårt att ge sysselsättningen tillräckligt hög prioritet.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...