onsdag 19 januari 2011

Om en speciell partiledardebatt i riksdagen....Idag är det så partiledardebatt i riksdagen och det är faktiskt en speciell debatt på ett sätt, eftersom det är vår partiordförande Mona Sahlins sista debatt då hon avgår i samband med vår extrakongress i slutet på mars månad. Men det är inte bara Monas sista debatt i riksdagens kammare så är också fallet för Maria Wetterstrand som också kommer att avgå som språkrör för (mp) nu i vår. Hur kommer detta att påverka debatten, kommer både Mona och Maria att ta ut svängarna och ge sina borgerliga motdebattörer riktiga verbala snytningar? Peter Högberg skriver:
Men vad kommer Mona Sahlin lägga tonvikten på i sitt sista anförande. Jag hoppas att det blir ett tal som fokuserar på arbetslinjen och den fortsatta utbyggnaden av välfärden. Ett tal som visar på alternativet till regeringens politik. Ett tal som lämnar procenten och tar sin bas i det ideologiska. Det jag inte vill höra är en kritik gentemot socialdemokraternas misslyckande. Det hör inte hemma i riksdagen utan var helt i sin ordning på förtroenderådet. Kommer vi få en signal om vad hon vill se i den kommande partieldaren? Vi vet att det nu pågår en insamling ute i distrikten men vad de leder vet jag inte. Men den kloke får se och höra.
Just det det ska bli mycket intressant att få ta del av vad som sägs och hur det sägs under denna för året första partiledardebatt i riksdagen. Förmodligen kommer det faktum att både Mona Sahlin och Maria Wetterstrand kommer att avgå att påverka debatten men jag hoppas att det inte blir för lamt utan lite riv ska det vara. För samhället har slitits isär fler sjuka, arbetslösa och pensionärer har fått det allt tuffare och tuffare p g a att den moderatstyrda minoritetsregeringen drivit och driver en politik som ökar skillnaderna i vårt samhälle. Så Mona bara ge Fredrik på moppo och spara inte på krutet :-)

Bloggat: HBT-sossen om Mona Sahlins sista partiledardebatt, Peter Andersson om en lame duck debate eller i alla fall en riksdagsdebatt, Staffan Lindström om Primegate och Niklas Nordström, Alliansfritt Sverige om en moderat som vill avgiftsbelägga skidspår, Tokmoderaten om att Mona och Maria säger tack och adjö, fler blogginlägg på Öppna kriskommissionen, Netroots, Politometern, Bloggar.se

Media: Ab 1, 2, 3, 4, SvD 1, 2, 3, SVT, SR 1, 2, DN 1, 2, 3, Expr 1, 2, 3, 4

Intressant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...