torsdag 16 september 2010

Nu gäller det ända in i kaklet för en rödgrön valseger på söndag

(signerad: Byggarna Bob)

Jag noterar att nervositeten över opinionsmätningarna har spridit sig till undersökarna själva till exempelvis Novus Opinion, som har fått riktigt kalla fötter; Peter Högberg skriver:
Att man inte kan lita på undersökningar är känt men när ett företag gör två undersökningar som får olika resultat kan man börja undra vilket som stämmer...
Jag har sagt det flera gånger förut men det tål att upprepas; det finns bara en mätning som räknas och det är valresultatet den 19 september som kommer att avgöra vilken politisk färdriktning och regering som Sverige kommer att få. Ett Hjärta Rött har postat om varför de rödgröna kommer att vinna och det instämmer jag till fullo i:
1.Sjukförsäkringen 64 procent av väljarna anser att den borgerliga regeringen har försämrat sjukförsäkringen. Endast 16 procent av svenskarna tycker att sjukskrivna behandlas väl i dag. Den borgerliga alliansens misslyckande är totalt. Ingen som ser vad som nu händer kan med gott samvete och lägga sin röst på alliansen. Jag råder alla att läsa denna sanna berättelse som utspelar sig just nu i alliansens Sverige – Sveket, citat; ”Det svek som Alliansen visat de allra svagaste lämnar mig alldeles uppgiven och oförstående.” Läs hela! Så här säger Mona Sahlin i dag, citat ab: – Det här börjar bli fruktansvärt illa av regeringen. Man inför ett system som knuffar ut människor, som förnedrar människor, som skapar oro och ångest hos tusentals. Och sedan, varje gång det uppstår en diskussion flyttar man en liten del av det. – Första gången var det: ”okej, döende undantas”, sen var det: ”okej, cancersjuka undantas”. Är det inte bättre att erkänna att hela det här systemet är vansinnigt fel och orättvist.
Jag rekommenderar att du läser Ett Hjärta Rötts inlägg i sin helhet för de resterande punkterna är mycket bra och visar på hur den moderatstyrda regeringen kört Sverige i botten. Om tre dagar är det så äntligen dags att skifta både politik och regering och jag röstar (S) nu på söndag. Stellan Skarsgård berättar i klippet nedan varför han har valt att stödja och rösta rödgrönt:Bloggat: Krassman om skattesänkningar på bekostnad av sjuka, Peter Högberg om att Mona Sahlin hade fel för det blir fler utförsäkrade, Jytte Guteland om att nu kampanjar vi till och med kl 20.00 på söndag, Annika Högberg om att det ingalunda är avgjort vem som vinner på söndag, Marika Lindgren Åsbrink om makthunger och smutsiga lögner, Alliansfritt Sverige med en inblick i (m):s självbild, fler blogginlägg på netroots, rödgrön.se vår samarbetsblogg, politometern, bloggar.se

Media: Expressen 1, Expressen 2, Expressen 3, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Aftonbladet

Intressant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...