lördag 10 april 2010

Mycket viktigt vägval den 19 septemberMats Johansson ordförande i Blekinge socialdemokratiska partidistrikt höll ett mycket bra anförande på distriktskongressen idag som tog upp många viktiga aspekter om vad valet den 19 september borde handla om. Jag tog fasta det tuffa och kalla Sverige som enligt Mats korrekta beskrivning, har tillåtits växa fram med god och behjälplig hand av den moderatstyrda regeringen. En sådan berättelse handlar om Inga-Lill Backlund. Den människosyn som den moderatstyrda regeringen har visar sig här med sin allra värsta tydlighet, som också går ut på att ge till den som redan har för då gör den bättre ifrån sig och ta från den som inte har särdeles mycket för då minsann blir det en ivrig bäver som desperat letar jobb eller ska jag säga socialbidrag i det allt kallare och cyniska moderatstyrda Sverige. Mats tal innehöll fler viktiga delar och jag återkommer imorgon med dessa som tillsammans är viktiga att ha med sig för att nå en socialdemokratiskt ledd rödgrön valseger.Under dagen har också en ny opinionsmätning kommit som visar på det mycket trevliga faktum att de rödgröna drygar ut sin ledning och den moderatstyrda regeringen tappar mark men än viktigare det starkt högerextrema och främlingsfientliga partiet Sverigedemokraterna rasar också och hamnar under 4 % spärren till riksdagen. För det märks verkligen att det är valår, något som Johan Westerholm har postat om, då finansminister Anders Borg (m) idag intervjuats i SR om synen på de växande klyftorna i samhället. Borg gav inte så många distinkta svar, att bara lova ett höjt inkomsttak i a-kassan kommer inte att göra att de som har hamnat i kläm i det moderatstyrda Sverige positivare inställda. För att det verkligen ska göra skillnad för de sjuka, de arbetslösa och för pensionärerna behöver Sverige byta både politik och regering den 19 september. Politik kan göra skillnad, rösta på socialdemokraterna!


Krassman om att nu är det skarpt läge, Marika Lindgren Åsbrink om vad Anders Borg glömde bort att säga, HBT-sossen med ett vårtecken, Claes Krantz om att moderaterna kör med miljöspöket istället för kommunistspöket, Veronica Palm om att det är dags att gå ner i tvättstugan, Peter Andersson om politiska siffror som ger en stärkt självkänsla, Tokmoderaten som desperat sliter sitt hår och hoppas på ett under, fler blogginlägg på netroots, politometern, bloggar.se

intressant?

6 kommentarer:

 1. Nu är det ju så Martin, att jag faktiskt är rädd om det lilla hår jag har kvar och Peter Högbergs uppenbarelse avskräcker. ;-)

  Jag är förtvivlad, men håret låter jag bli. Ha en skön lördagskväll!

  SvaraRadera
 2. visst är det inspirerande med distriktskongressen. Snart första maj och då sen blir det fullt ös.....

  SvaraRadera
 3. Jag tror Anders Borg är en bedragare och charlatan. Vad han står för är brutal klasspolitik.

  - Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera
 4. Vägskäl och vägskäl, jo nog är det det. Jag tänker främst på att det finns risk att Sverige för första gången, i alla fall i modern tid, får en regering som består att kommunister.

  Ett sånt land vill inte jag bo i.

  SvaraRadera
 5. Visst är det ett viktigt val så rösten tillfaller SD.

  SvaraRadera
 6. Ja det är sannerligen ett mycket viktigt vägval, som Sverige står inför antingen mer av en totalt misslyckad jobbpolitik á la Reinfeldt eller en robust rödgrön satsning på fler och riktiga jobb. Läs mer på följande länk:

  http://www.rodgron.se/nyheter/var-klimatpolitik-leder-till-fler-jobb/

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...